sâmbătă, 27 martie 2010

Scandal monstru la Uniunea Scriitorilor. Scriitoare amenintata de presedintele ASR Bucuresti, Horia Garbea, cu “muia”, excluderea si moartea

0 comentarii

Cazul Adamesteanu redivivus
4 preluare de pe Blogul Victor Roncea, www.roncea.ro

Pornind de la dezvaluirea CNSAS furnizata Civic Media, potrivit careia Gabriela Adamesteanu de la GDS si “22″ a fost “sursa a UM 0544″ (fosta DIE, ulterior CIE, in prezent SIE), lumea scriitorimi a luat foc. Poeta Niculina Oprea, mirata de faptul ca nimeni nu comenteaza aceasta informatie, a transmis-o printr-un mesaj privat mai multor scriitori, intrebandu-se ce s-a intamplat cu proiectul USR de deconspirare a colaboratorilor serviciilor secrete comuniste din sanul Uniunii (si nu sunt putine serviciile si nici putini palmasii si guralivii). Ce a urmat tine de domeniul grotescului dar si al penalului.

Scriitorul Liviu Ioan Stoiciu prezinta pe site-ul sau personal evolutia cazului de ultraj, soldat cu amenintarea poetei Niculina Oprea, de catre presedintele Asociatiei Scriitorilor Bucuresti, Horia Garbea, cu, citez, “muie”, excluderea si moartea.

Liviu Ioan Stoiciu despre “Un abuz inadmisibil al presedintelui ASB”: “Ce credeţi că s-a întâmplat, după ce Niculina Oprea a atras atenţia asupra acuzaţiilor de colaboratoare cu Securitatea (aripa Externă, DIE) aduse Gabrielei Adameşteanu de către Civic Media / Victor Roncea? A fost pusă la zid de preşedintele Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti-ASB, Horia Gârbea. Folosind un vocabular incalificabil, de o rară josnicie („muie” – nu pot să cred că un scriitor bărbat poate să transmită public unei poete un asemenea cuvânt fără să fie penalizat). N-am urmărit cazul în sine (eu nu am fost pe lista celor ce primeau mesaje din partea Niculinei Oprea şi a lui Horia Gârbea). Am devenit atent atunci când, însă, am fost sesizat că Horia Gârbea a ameninţat-o pe Niculina Oprea cu excluderea din USR pentru îndrăzneala de a fi atras atenţia asupra acuzaţiei de colaboratoare a Securităţii care planează asupra Gabrielei Adameşteanu! Nu mi-a venit să cred. Horia Gârbea o avertiza pe Niculina Oprea că în noul statut al USR există o Comisie de excludere din USR pentru aducere de prejudicii morale! Un abuz flagrant al preşedintelui ASB, care se identifică deja cu fabricile şi uzinele USR şi cu conducerea ei. El fiind apărătorul din oficiu al tuturor celor ce vor mai fi de aici înainte acuzaţi că sunt colaboratori ai Securităţii?”

Cu alte cuvinte, USR a devenit de fapt un fel de PCR, azi esti scriitor, maine, daca nu mai vrea un Garbea sau un Manolescu, nu mai esti scriitor. Esti… exclus, precum un membru de partid.

Poeta Niculina Oprea a venit cu urmatoarele precizari pentru Liviu Ioan Stoiciu:

Motiv pentru care am rugat-o pe Niculina Oprea să-mi trimită şi mie amănunte despre incidentul în sine:
____________

Domnule Stoiciu,

Povestea sta in felul urmator : cautind niste date ale citorva scriitori romani pe Google, am dat peste materialui postat pe site-ul lui Roncea, intrucit era vorba despre un act oficial i-am dat crezare si m-am necajit destul de mult ptr ca era vorba despre o scriitoare ale carei carti le-am cumparat cu banii mei si le-am trimis prietenilor in strainatate ca sa nu mai spun ca i-am pretuit scrierile si ptr faptul ca mi-a placut cum scrie, atunci am trimis mesajul de mai jos citorva persoane pe care le-am crezut prietene, printre care si Horia Garbea, de fapt eu doream sa semnalez acel articol pe (http://roncea.ro/?s=adamesteanu&x=0&y=0):

În data de 31 ianuarie 2010, 11:00, Niculina Oprea a scris:

Desi conducerea sau conducerile USR nu au nici un interes de-a mai deconspira dintre zelosii turnatori ai literelor romanesti, iata ca a mai iesti unul la suprafata : Gabriela Adamesteanu GDS 0544 Informatoare Sursa DIE. Cine va urma ?

Niculina Oprea

____________

Ceea ce a urmat (corespondenta mea cu Horia o aveti in attache) cred ca ati primit si dumneavoastra fiindca in momentul in care am aflat ca el a si trimis cerere ( ma intreb cui i-a trmis cererea respectiva?) pentru excluderea mea, atunci am inclus in lista mai multe persoane printre care si citeva despre care stiam ca fac parte din anumite comisii din USR, tocmai pentru a obserava si Domniile lor ce fel de limbaj foloseste directorul de imagine al USR fata de o femeie si de colega pina la urma.

Sincera sa fiu, vreau sa las sa treaca acest nedorit incident mai ales ptr ca el mi-a propus sa facem pace. Adica eu fac pace dar el a atacat miseleste in Luceafarul in urma cu 3-4 numere insa nu a dat nume si atunci m-am facut ca nu vad si nu aud. Incerc sa nu ma razboiesc fiindca chiar simt ca nu pot duce astfel de certuri…”


Iata mesajul dement al derbedeului grobian Horia Garbea, presedinte al Asociatiei Scriitorilor – Bucuresti (!):

“Horia Gârbea

To: Niculina Oprea niculinaoprea@gmail.com

data : 31.01.2010 11:26

subiect : MUIE !

Ce porcărie! Ce ticăloșie! USR nu are interesul?? Cine a cerut CNSAS dosarele TUTUROR membrilor Consiliului USR și ale red. șefi încă de acum 3 ani??? și de ce de la CNSAS n-au venit nici jumătate din cele cerute de noi?

Moarte mincinosilor!

Muie!




Intr-un email trimis mie si mai multor persoane, cu copia destinatarilor la vedere dna Niculina Oprea face afirmatii calomnioase la adresa conducerii USR. (a se vedea mai jos). Precizez ca s-au cerut in urma cu 3 ani CNSAS de catre USR toate dosarele membrilor Consiliului USR si redactorilor sefi de reviste. Au sosit numeroase adeverinte la solicitarea noastra, chiar daca nu toate, si am publicat periodic situatia celor primite. Toti membrii conducerii operative a USR si ai comitetului director din perioada 2005-2009 au primit insa adeverinte de necolaborare cu fosta Securitate.

Fata de cele afirmate in emailul dnei N. Oprea solicit excluderea dnei in cauza din USR pentru grava calomnie formulata.

Comisia de monitorizare si excluderi ca si cea de onoare, alese pe 28 ianuarie 2010 au ocazia sa isi inceapa activitatea de aparare a demnitatii organizatiei noastre.

Horia Gârbea”


LIS ofera documentul care consemneaza schimbul de mesaje devenit public:

“Aveţi aici şi documentul conflictului deplorabil al lui Horia Gârbea (care se crede Dumnezeu pe pământ numai fiindcă a fost ales preşedinte al ASB) cu Niculina Oprea, daţi click pe Scandal Horia Garbea – Adamesteanu USR – GDS să vă lămuriţi cu cine aveţi de a face.”, mai spune Liviu Ioan Stoiciu in prima sa postarea pe aceasta tema, Un abuz inadmisibil al preşedintelui ASB.

Liviu Ioan Stoiciu reia subiectul intr-o noua postare – Ziua Mondială a Poeziei, zi a unor cumetrii literare la români care naste mai multe comentarii, printre care si al meu, din care reproduc urmatoarele precizari:

Stimate Domnule Liviu Ioan Stoiciu,
Doamne si Domni,

1. In primul rand permiteti-mi sa retractez apelativul de “dobitoc” in ce-l priveste pe Horia Garbea (intr-un prim comentariu – eram scarbit de amenintarile pe care i le-a trantit, mizer, doamnei Niculina Oprea). Prin persistenta sa in “eroare”, mai precis dezinformare, pare sa fie ceva mai mult decat atat.

2. Repet, si pentru dvs, dle LIS, si pentru dl Miron si pentru dl Garbea: tot ceea ce am facut a fost sa reproduc citatul in cauza din Decizia CNSAS. Nu am afirmat ca madam Gabriela Adamesteanu a colaborat cu Securitatea ca politie politica – probabil ca nu la aceasta se incadreaza capcanarea lui Mihai Botez -, ci ca a fost “sursa a UM 0544″, (CIE, DIE, SIE, MIE, s.a.m.d.) asa cum scrie la docoment. Fiecare sa considere cum vrea aceasta consemnare. Repet: conform CNSAS nici Rosca Stanescu nu “a colaborat” cu Securitatea.

Asadar, in privinta mult discutatei “colaborari” dati-mi voie sa ma situez pe pozitia dlui Matei Albu (Comentariul sau de la http://www.liviuioanstoiciu.ro/2010/03/ziua-mondiala-a-poeziei-zi-a-unor-cumetrii-literare-la-romani/)

3. Nu inteleg cum poate fi dl Miron (alt comentator) atat de sigur de faptul ca “informaţia despre GA provine dintr-o însemnare marginală, în creion, nedatată şi nesemnată, pe o filă dintr-un dosar oarecare”?! Doar daca nu a facut-o chiar el… Lasand gluma deoparte, il asigur eu pe dl Miron ca nu este doar “o insemnare pe un servetel”. Ok?

4. In ce-l priveste pe Basescu, dle LIS, sunt intru totul de acord cu dl Miron: produceti cea mai mica dovada ca Traian Basescu a facut politie politica si o sa va insotesc in toate demersurile dvs.

5. Pana la presedintele tarii, pe care il acuzati fara dovezi (nu ca mine pe GA, cu dovezi clare, de la CNSAS) de ce mai bine nu va faceti intai ordine in ograda dvs?

Pe Nicolae Manolescu cine l-a facut navetist de frunte (peste 100 de “vizite de lucru”), in vremea regimului comunist, pe ruta Bucuresti-Paris? Pe Ana Blandiana si Romulus Rusan cine i-a trimis sa faca turul lumii in 800 de zile? Lui Liiceanu si Plesu cine le-a aprobat bursa la Heidelberg, “bisata” chiar de unul dintre ei si cine le platea sejururile in Occident? Erau sarcini de serviciu decontate de Institutul la care pontau cei doi din an in paste? Poate din salariile lor de cercetatori? Dar lui Manolescu?

Cum puteti sa credeti ca aceasta Uniune ar mai reprezenta ceva notabil pentru Romania cand are in fruntea ei un pseudo-academician care accepta sa fie cumparat de Gold Corporation pentru un pumn de reclama in “Romania literara” cand insusi forul la care aspira el, Academia Romana, a condamnat cu revolta proiectul de la Rosia Montana?!

Cum puteti accepta sa va reprezinte – si pe dvs, dle Stoiciu – un personaj care a contribuit la “revolutia culturala” si proslavirea regimului comunist? Au va faceti ca nu cunoasteti? O sa va ajut eu cu niste citate, nu inainte de a ma intreba cum nici unul dintre bravii membri ai Uniunii, care comenteaza sau nu aici, pe la dvs, nu s-au oripilat de mesajul trimis de Garbea doamnei Niculina Oprea? E mai importanta “sursa” Adamesteanu decat poeta spurcata de Garbea? Cum de nici unul dintre moralistii de sub-texte nu i-au pretins acestei garbe scuzele publice de rigoare fata de o asemenea insulta ordinara adresata unui colege, amenintata cu “muia”, excluderea si – atentie! – moartea?!

N. Manolescu, seful dvs, al “scriitorilor romani” (mai precis “din Romania”, ca PCdR): urmeaza extrase din munca de activist literar-proletcultist (integral la LIS)

In postarea urmatoare Liviu Ioan Stoiciu, care, desi este membru in Consiliul USR, habar nu are de prevederea de “excludere” a unui scriitor, abordeaza frontal aceasta tema: “Am căutat pe site-ul oficial al USR (şi al ASB) Statutul nou al USR, votat de Conferinţa USR din 17 iunie 2009, nu l-am găsit. Un site mai neglijent, mai prost actualizat decât cel al USR nu e întrecut decât de cel al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti-ASB, ambele, am constatat, date în gestionarea lui Horia Gârbea (care, în schimb, aud că s-a autopremiat la USR pentru blogul personal!). Lipsa de profesionalism e legată de reaua-credinţă a celui ce-l îngrijeşte, şi e bătătoare la ochi. Sau e vorba de indolenţă? E o lipsă de respect flagrantă la adresa scriitorilor. Mă întreb dacă nu anume se persistă în această situaţie, USR neavând nici un interes să fie transparentă. Nu mă mir, astfel, de ce scriitorii de rând ai USR habar nu au cum arată acest nou statut al Uniunii Scriitorilor din România. Las la o parte faptul că noul Statut ar fi trebuit trimis tuturor scriitorilor prin poştă de când era în proiect… Îmi amintesc de enervarea conducerii USR la Conferinţa de modificare a Statutului, care nu voia să audă de criticile aduse unor articole. La Congresul USR s-a manifestat aceeaşi iritare în faţa celor ce doreau să se schimbe Statutul. E într-atât de resemnat scriitorul român, care primeşte cu capul plecat ce i se dă din partea USR? Sunt cauze pierdute printre articolele acestui statut, care pe unii dintre scriitori, vizaţi de conţinutul lor disciplinar (de exemplu, din comisia de excludere; mă mir că nu s-a introdus şi cum se ia corect poziţia de drepţi), ar putea să-i afecteze nu numai moral. N-am să înţeleg niciodată de ce s-a forţat nota prin introducerea „măsurilor coercitive” în Statutul USR, transformat în statut de partid, unde trebuie să asculţi orbeşte de liderul suprem. E incredibil că poţi fi exclus din USR fiindcă aduci critici USR (fie şi critici „constructive”), critici care pot fi catalogate drept „daune materiale şi morale”. Sau dacă aduci critici membrilor „nemuritori” ai conducerii USR! Sincer, m-am întristat scriind aceste rânduri. Fac parte din „conducerea” neretribuită a USR (din Consiliul USR) şi am luat păcăleală: la Conferinţa pentru votarea noului Statut n-am auzit de Comisia de Excluderi din USR. Am auzit de existenţa ei abia la primul nou Consiliu al USR, când pe ordinea de zi s-a pus problema alegerii membrilor acestei „Comisii de Monitorizare, Suspendare şi Excludere” (asta e denumirea completă), care să taie şi să spânzure. Atunci am cerut să văd forma finală a modificărilor aduse Statutului USR, statut publicat după ce fost înscris la Tribunal (pe 24 august 2009). Ştiam de existenţa acestei Comisii din proiectul de Statut al USR (proiect făcut de preşedintele USR, N. Manolescu), dar credeam că s-a renunţat la excludere. Iată că nu s-a renunţat…” Integral la Poţi fi exclus din USR fiindcă aduci critici conducerii USR

Scandalul nu s-a terminat. Din nefericire pentru propria-i persoana, nici pana acum Horia Garbea nu a produs vreo scuza publica pentru amenintarile sale cu moartea, excluderea si “muia” unei colege (nu se stie exact nici in ce ordine avea de gand sa faca toate acestea si nici daca sunt prevazute in noul statut al USR…)

In tot cazul, Liviu Ioan Stoiciu afirma ca nici ceilalti colegi de-ai sai nu au auzit de noile aberatii “statutare”:

“Am primit mai multe semnale că scriitorii români, membri ai Uniunii Scriitorilor habar nu au de noul Statut şi sunt stupefiaţi să afle de la mine că există o „Comisie de Monitorizare, Suspendare şi Excludere” (prescurtată, CMSE). Aşteaptă cu nerăbdare să afle ce vrea să însemne un asemenea balaur în curtea USR, care să-i sperie. Deoarece ei nu ştiau că au intrat într-un partid în care nimeni nu mişcă în front (deşi, dacă te uiţi la partide, ele nu-şi exclud niciodată membrii pentru criticile aduse partidului şi conducerii lui, din contră, fac mereu caz că „la noi în partid e democraţie”). Să lămurim din start ce e cu Comisia asta, n-am să reţin decât ce e bine să ştie un membru al USR căruia trebuie să-i tremure pantalonii dacă nu-şi ţine gura, putând fi exclus din USR. Citez din Regulamentul Comisiei de Monitorizare, Suspendare şi Excludere (Anexa 3 la noul Statut al USR): „Art. 6. CMSE poate propune cu sancţionarea sau excluderea din USR a unui membru, pentru încălcări grave ale prevederilor prezentului Statut din Cap. 1, Art. 2, care au adus prejudicii materiale şi morale USR, ca şi pentru încălcarea legilor ţării, pentru fapte care cad sub incidenţa penală. La propunerea CMSE, excluderea se validează de Consiliul USR”. Ce scrie la Cap. 1, Art. 2 din Statutul USR: „USR îşi însuşeşte principiile din Carta Fundamentală a Drepturilor Omului, interzicându-şi promovarea unor atitudini şi aderarea la activităţi contrare demnităţii şi libertăţii umane, precum şi libertăţii de opinie şi de expresie”. Aţi înţeles ceva? Să vă amintesc aici ce înţelege conducerea USR? V-am dat exemplul Niculinei Oprea, care s-a trezit ameninţată abuziv de Horia Gârbea, preşedintele Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, cu excluderea din USR fiindcă a atras atenţia pe e-mail asupra unei acuzaţii de colaborare cu Securitatea a Gabrielei Adameşteanu, preluată de pe blogul lui Victor Roncea / Civic Media (extrem de influent). Un exemplu aberant de abordare a articolului, citat mai sus, din Statutul USR”, scrie Liviu Ioan Stoiciu in Comisie de Excluderi la USR. Precizări de la Horia Gârbea, care se incheie cu un mesaj trist de la victima lui Garbea, scriitoarea Niculina Oprea, din care redau:

“Domnule Stoiciu,

Inca o data imi exprim regretul ca de la un mesaj privat s-a ajuns la un caz, dar ma intreb daca nu cumva a fost momentul maxim de-a iesi la suprafata o multime de lucruri pe care cei mai multi dintre colegii nosti scriitori le discuta pe la toate colturile si mai putin fata-n fata, asa cum ar sta bine unor oameni cu verticalitate”.

Scandalul continua!
[sursa: www.roncea.ro]
__________________________
Comentarii:
Gabriela Creţan
Domnul Horia Garbea face o criza de furie paroxistica la stirea despre Gabriela Adamesteanu (insotita de un document CNSAS!), trimisa prin e-mail de Niculina Oprea unui grup de prieteni scriitori (printre care a avut naivitatea sa-l numere); in fond, un mesaj strict privat, nu o afirmatie adresata publicului larg, care sa maculeze, intr-un fel oarecare, imaginea USR.Cu toate acestea, presedintele ASB, dupa ce injura fioros, isi imbraca roba de mare inchizitor si, regasindu-si glacialitatea si tonul oficial, cere excluderea poetei.

Acestea fiind faptele, eu, una, raman cu o mare nelamurire. Daca dl. Horia Garbea este atat de sensibil la acuzatiile aduse membrilor breslei (chiar in prezenta unui act oficial de natura sa suscite indreptatite interogatii), este cu atat mai dator sa ne explice seninatatea bizara si taciturnia de Buddha scufundat in Nirvana de care a fost cuprins in 2008, cand Cezar Ivanescu a devenit victima mizerabilei inscenari pusa la cale chiar de un membru USR. Si nu intr-un mail catre amici, ci prin intermediul unui post tv (Realitatea TV) si a unei agentii de stiri (NewsIn). Nici dl. Horia Garbea, aflat atunci ca si astazi intr-o pozitie de conducere, nici altcineva dintre liderii USR n-au ripostat in vreun fel fata de acest josnic atac, nici macar atunci cand calomnia, intinzandu-se cu viteza unui incendiu, a capatat proportiile necontrolabile ale unui scandal mediatic.Lipsa de reactie a celor in drept este cu atat mai grava cu cat episodul, calificat la momentul respectiv de Cezar Ivanescu drept „o incercare de linsaj mediatic” s-a incheiat cu moartea poetului (in conditii inca neelucidate).

Acum dl. Horia Garbea declama raspicat: „Nu s-a primit inca NICIO decizie de colaborare din cele solicitate”. De ce n-a declarat acest lucru, la fel de spontan si de revoltat, si atunci, in februarie 2008? Confruntat cu ciudata abulie a lui H.G. si a celor obligati, conform statutului USR, sa-l apere, Cezar Ivanescu s-a vazut constrans sa recurga la greva foamei, ca forma extrema de protest, pentru a obtine din partea lor recunoasterea publica a faptului ca nu exista niciun document incriminant in privinta sa. Cerea atunci, printre altele, sanctionarea de catre USR a detractorului sau. Niciuna dintre revendicarile sale intemeiate nu i-a fost insa indeplinita!N-a obtinut decat un “Comunicat” confuz din care nu se prea intelege care-i treaba. Si acela postat doar pe siteul USR (cati nescriitori il acceseaza?), in vreme ce toata presa scrisa, online, audio-vizuala, absolut toate canalele mediatice difuzasera zvonul defaimator. Iata o fraza din acest comunicat, care divulga, la o analiza logica nu foarte subtila, o afirmatie falsa: “Comitetul Director al USR consideră inacceptabilă şi nelegală difuzarea de către unii membri ai CNSAS a unor date despre ori din dosarele personale ale scriitorilor”. Se sugereaza astfel ca infamia raspandita de Mircea Dinescu ar reprezenta o informatie reala existenta in dosarul lui Cezar Ivanescu; amendabila ar fi, asadar, numai incalcarea confidentialitatii, derapajul deontologic al unui membru CNSAS, veridicitatea afirmatiei calomnioase nefiind nicio clipa pusa sub semnul intrebarii.

Nu s-a indignat dl. Horia Garbea nici dupa moartea poetului, cu toate ca ar fi avut atatea motive s-o faca. Nu i-a anatemizat pe confratii scriitori (ca acum pe Niculina Oprea) desi, chiar a doua zi dupa deces, unii dintre ei au continuat sa profaneze memoria lui Cezar Ivanescu, nu conversand la o bere sau intr-un cadru privat, ci public, in presa scrisa si audio-vizuala; dintre cei care, in acea situatie funebra (si sacra pentru crestini, caci era vinerea neagra) sau mai tarziu pe parcursul celor doi ani de atunci, si-au clamat in falset profunda dezamagire provocata de „colaborarea” lui Cezar Ivanescu, niciunul nu a fost tras de maneca, atentionat ca se afla in eroare, ca nu exista nici un document sa certifice pactul cu fortele raului. Nici macar Calomniatorul (unul dintre numele diavolului) nu a fost chemat sa raspunda in fata breselei, desi gestul lui a fost urmat de moarte de om!

Inca ceva: ati putea sa ne spuneti, domnule Horia Garbea, cine a scris, la moartea poetului, scurtul necrolog publicat pe site-ul USR? Pentru ca ar fi necesar ca autorul sa explice de ce pe lângă fraze minimalizante (“unul dintre cei mai originali creatori ai generaţiei sale”) şi expresii voit ambigue (“atitudinea sa paradoxală”), strecoara o insinuare otrăvită (“dincolo de sinuozităţile biografiei, amintirea sa” etc.), sugerând indirect existenţa unor derapaje morale în viaţa poetului. Las la o parte evaluarile minimalizante, poate ca autorul textului a fost sincer, poate ca atat a putut el sa inteleaga din opera lui Cezar Ivanescu (fiecare are dreptul, in fond, sa emita „judecati estetice” dupa cum il tin puterile; ce ne-am face daca, asa cum spune domnul Liviu Ioan Stoiciu, i-am trage in teapa pe toti cei care formuleaza aprecieri incorecte si neconvenabile?), dar va intreb: LA CE FEL DE „SINUOZITĂŢI BIOGRAFICE” VA REFERITI? Pentru ca, în contextul de atunci, cititorii neavizaţi nu s-ar fi putut gandi decat la o confirmare a acuzatiei de colaborare cu Securitatea, acuzatie neprobata vreodata de vreo tzidula oficiala!
Astept, domnule Horia Garbea – impreuna cu Clara Arustei, Dumitru Ivanescu, Gelu Alecu, Ion Murgeanu, Aurelia Calinescu, Lucretia Berzintu, cu savantul Basarab Nicolescu, prieten de suflet al lui Cezar Ivanescu, (care a scris un text tulburator, „Poetul si vanatoarea de oameni”, reluat de mai multe reviste culturale), impreuna cu multi altii pe care, pentru a-i proteja de furia dumneavoastra justitiara, nu-i pot numi – astept asadar raspunsurile dvs., sper, pertinente.
Revenind la „cazul” Niculinei Oprea, vreau sa va propun o tema de meditatie: nu credeti ca prin injuratura ca la usa cortului, prin scandarea sloganului extremist „MOARTE mincinosilor!” (a cui moarte o doriti, domnule presedinte, a Niculinei si a celor care, ca ea, indraznesc sa-si exprime o contrarietate provocata de existenta unor documente oficiale neclare?), prin propunerea aiuritoare de a o exclude din USR ati declansat un scandal de natura sa prejudicieze serios imaginea breslei noastre? Oare comisiile cu care nu conteniti sa ne amenintati sunt numai pentru catzei?

Constantin Brâncuşi

,

Victor Roman



Petru Aruştei




Dimitrie Paciurea

.
 

Copyright Euchronia 2009, Clara Aruştei All Rights Reserved | Blogger Template by Bloganol and Smart Blogging Tips | Distributed by Deluxe Templates